Miljöpolitiskt väljarguide

Umeå växer i rekordtempo och nya bostadsområden, handelsetableringar och bilvägar skapas i varje hörn. Kommunens ambitioner kring ekonomisk tillväxt är höga, samtidigt skall dock miljöfrågorna tas på allvar. Hur ställer sig partierna i viktiga miljöfrågor inför kommunvalet?

Naturskyddsföreningen i Umeå, Vännäs och Nordmaling bevakar det politiska läget i Umeå inför kommunvalet 2018. Onsdagen den 15e augusti anordnades därför en paneldebatt mellan partierna i kommunfullmäktige på Umeå Folkets Hus. Alla tio partier deltog och fick ta ställning till skarpa miljöfrågor. Du missade debatten? Här kan du i lung och ro titta på videoinspelningen av hela debatten

Efter debatten erbjöds varje debattör att skriftligen svara på frågorna om den kommunala miljöpolitiken. Svaren presenteras nu som en miljöpolitisk väljarguide som kan hämtas här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.