Medlemsbrev, september 2019

Här kommer ännu ett lättläst medlemsbrev som går fort att förstå. Med varje liten handling gör du stor skillnad, för miljön och för Naturskyddsföreningen!

FÖRELÄSNING OM KLIMATBUDGET OCH KLIMATPSYKOLOGI
16 september 17.00 arrangerar vi tillsammans med gruppen Fridays for future m fl en föreläsning med de forskare som tagit fram en klimatbudget för Umeå. Ett perfekt tillfälle att förstå mer om hur vi kan ställa konkreta krav på politiken – detta kombinerat med klimatpsykologerna som berättar om varför vi agerar som vi gör i klimatkrisen. Du gör stor skillnad om du delar evenemanget, och klicka i att du kommer! https://www.facebook.com/events/539441690128998/

FÖRELÄSNING OM EN HÅLLBAR EKONOMI
På kvällen, fredag den 20 september (detta, liksom den tidigare föreläsningen en del av SEE-veckan) kommer forskaren Mikael Malmaeus föreläsa om en ekonomi som inte bygger på evig tillväxt. Viktigt för att förstå hur vi kan bygga om vårt ekonimiska system så att det fungerar på lång sikt. Mer info kommer snart på denna sida: https://bortomtillvaxt.weebly.com/festival-209.html

VILL DU VARA VOLONTÄR PÅ KLÄDBYTARDAG ELLER INFORMERA OM HÅLLBART MODE?
”Ställ upp som volontär på höstens klädbytardag den 22/9 eller delta som informatör om miljöpåverkan från vår klädkonsumtion  på kvällens efterföljande Slow fashion-gala (huvudarrangör: Röda korset). Är du intresserad? Läs mer på vår FB-sida eller kontakta emelie.arkad@hotmail.com

SKRIV UNDER VÅRT UPPROP FÖR UMEÅS STRANDMILJÖER
Umeå växer, ofta på naturens bekostnad. Skriv under våran namninsamling om du vill ha kvar Umeås värdefulla strandmiljöer: https://www.skrivunder.com/bibehalla_umeas_vardefulla_strandmiljoer?s=57143067

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.