Vårträff med nätverket för kärnkraftsfritt Bottenviken

Välkomna på Vårträff i Umeå 9 maj
Kom ihåg att anmäla dig senast den 5 maj till umea@studieframjandet.se om du vill köpa fika och lunch till självkostnadspris. Vi inbjuder alla intresserade till en Vårträff i Umeå lördag den 9 maj. Syftet med träffen är att väcka debatt och påverka, öka kunskapen om kärnkraften och engagera fler i arbetet mot att ett kärnkraftverk byggs på Hanhikivi i Pyhäjoki på finska sidan Bottenviken. Vårträffen blir ett viktigt arbetsmöte för att diskutera den fortsatta kampen för ett fortsatt Kärnkraftsfritt Bottenviken.

Programmet börjar med att vi träffas på Miljöcaféet som ligger centralt i Umeå. Efter lunch går vi gemensamt till manifestationen på Rådhustorget som förhoppningsvis blir en massiv protest som når fram till både finska beslutsfattare och allmänheten i Finland. Efter manifestationen går vi tillbaks till Miljöcaféet för att lyssna på författaren Pirkko Lindberg som berättar om sin nyutgivna bok ”Fukushima för evigt”. Det kommer att bli flera musikinslag under träffen.

Lokal: Miljöcaféet, Kungsgatan 101
Fika och mat: Kommer att säljas till självkostnadspris
Anmälan görs till Studiefrämjandet i Umeå, telefon:
090-13 57 00 eller mail: umea@studieframjandet.se

Preliminärt program:
10:00 Samling och fika
Aktuell information om situationen i Finland och om nätverkets kamp
11:30 Lunch
12:30 Manifestation på Rådhustorget
13:30 Öppet seminarium med Pirkko Lindberg om hennes nya bok ”Fukushima för evigt”
14:30 Diskussion: Hur går vi vidare?
Ca 16:00 Avslutning

Arrangörer:
Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken i samarbete med Jordens Vänner, Greenpeace, Naturskyddsföreningarna i Västerbotten och Norrbotten, Studiefrämjandet