Vad är ekonomiskt med tillväxten?

Föreläsning av Mikael Malmaeus. Fredag 20 september 2019 kl. 20:30–21:30 på Kulturhuset Klossen, Ålidhem.

I Sverige och många andra länder har tillväxt varit ett uttalat mål för den ekonomiska politiken sedan 1950-talet. Samtidigt medför ökande produktion och konsumtion onekligen ett ökat tryck på jordens resurser, ökade avfallsmängder och koldioxidutsläpp. Men vad skulle det innebära för samhället och ekonomin och BNP slutade växa?

Mikael Malmaeus är miljöforskare och ekonom på IVL Svenska miljöinstitutet och har bland annat deltagit i forskningsprojektet ”Bortom BNP-tillväxt – scenarier för hållbart samhällsbyggande” där han tillsammans med 16 andra forskare utarbetade ett antal scenarier för 2050 som inte bygger på BNP-tillväxt.

Facebook-event finns här. Föreläsningen är en del av Omställningsfestivalen som anordnas på Kulturhuset Klossen fredag den 20/9, under SEE-veckan. Gratis inträde & många olika aktiviteter att välja mellan utöver Mikaels föreläsning. Läs mer om festivalen här.

Information om vilken sal föreläsningen kommer hållas i kommer närmare.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.