Natursnokarna har letat svamp.

 

Igår (13/9 2020) höll Natursnokarna sin andra aktivitet för hösten. Denna gång var det svampplockning på Hässningberget som stod på programmet. Tillsammans med svampkonsulent fick barn och vuxna bekanta sig med de olika svampgrupperna och deras kännetecken. Det blev också svampquiz och pysselhörna, och vid elden bjöds det på svampsoppa. Tack till alla barn och vuxna som var med och välkomna tillbaka till nästa aktivitet!”

 

 

 

 

Hässingsberget ligger på cykelavstånd från stadskärnan. Förbi travet, mot Klabböle. Vik av mot Skravelsjö så finner du parkeringen. Därifrån är det en dryg kilometer upp till toppen. Vill ni grilla på toppen, tänk på att veden finns i ett skjul nere vid bron som går över Skravelsjöbäcken. Den bäcken är en mycket fin bäckravin, väl värd ett eget besök.

Styrelsen tackar särskilt Maria Doeke Boekraad för två stycken väl genomförda Natursnoksdagar.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.